Kritika (adok)

1. Kritikám

Az oldal: Requiem (katt)

Kinézet:
Sosem rajongtam túlzottan a világos kinézetért, hiszen a legtöbb ilyen weboldal egy idő után olyan szinten irritálja az ember szemét, hogy legszívesebben inkább kiszúrná azokat. Bevallom, ezen az oldalon nem töltöttem el olyan sok időt, hogy ez megtörténhessen, mégis kellemeset csalódtam. Letisztult, egyszerű kinézet, és ezzel a halvány betűszínnel nagyon jól kompenzálta a fehér hátteret a szerkesztő. Mint tudjuk, mindig van egy kiskapu és itt meg is találtuk. A színek nem bántóak, számomra az olvasás könnyű, hacsak nem vesszük a gifeket. Szeretem a mozgóképeket, viszont, ha túl sok van, az zavaró tud lenni. Itt például, ahogy tekertem lejjebb és lejjebb egy olyan ponton sem tudtam megállapodni, ahol ne mozgott volna valami. Persze, ezzel nem azt akarom mondani, hogy hanyagolni kell, ellenben a kevesebb néha több. A sok izgő-mozgó kép elvonja az ember figyelmét és egy idő után irritálhatja az olvasót.


Tartalom:
Nos, ez az a pont, ami igazán érdekel mindenkit, mert ha csak a kinézet miatt járunk egyik blogról a másikra, akkor ott már bajok vannak.
Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy közöljem, ez a blog, eddig a legérdekesebb, amit eddig találtam. A szerkesztő a saját életében felmerülő kérdéseket és eseteket vesézi ki, ami igazán egyedi és tetszetős számomra, hiszen jómagam is sok kérdést teszek fel a világról nap, mint nap. Bár könnyűnek és egyszerűnek tűnhet egy ilyen oldal szerkesztése, de jómagam tudom, hogy nem az. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy az ember világgá kürtölje saját nézeteit, még ha ezt név nélkül teszi is. A saját véleményünk megosztása olykor nehezebb, mint gondolnánk, és ezt minden nap megtenni még nehezebb is.
Bevallom, nem sokat olvastam a blogon, de amit igen, arra hatalmasakat bólintottam. Valaki, aki nyíltan kimondja amit gondol, és mer beszélni a mai problémákról, az emberiség mibenlétéről!

Ez inkább illene blogajánlónak, mint kritikának, mégis az egyszerűségében rejt valami olyat, amit sokan, talán fel sem fedeznek igazán.  Habár, ha jobban megfigyeljük a felépítést, talán a szerkesztő nem is kívánta, hogy mindez annyira feltűnő legyen, vagy csupán tudat alatt rejtette a mélyebb értelmeket a hétköznapi és kedvcsináló posztok közé. Sokan vannak mostanában, akik csak olvasnak, de nem látnak a sorok közé, itt viszont, ha tud az ember egy kis időt szakítani, hogy komolyabban és mélyebben beleássa magát a blogba, annak adhat sok gondolkodnivalót.

Mindet egybevéve, szerintem egy nagyon jó blog, ami okozhat némi fejfájást, azoknak, akik szeretnek sokat elmélkedni a mai problémákon. Nem láttam semmi negatívumot benne, de ez csak az én szerény véleményem.


Csak így tovább, Rosalya! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése